Biro za ljudska prava Tuzla i Omladinski ogranak “Y” od 1998. godine organizuje javnu manifestaciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Manifestacija ima za cilj produbiti znanje i svijest naših sugrađana o Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima. Tradicionalno, u manifestaciji učestvuju učenici tuzlanskih škola, kao i muzičari i umjetnici grada Tuzle. I ove godine pripremili smo zanimljiv i bogat program te se radujemo slavlju osamnaest godina manifestacije i 68 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima!

ČETVRTAK, 08.12.2016. godine
Američki kutak, NUB "Derviš Sušić" Tuzla

11,00
Prezentacija organizacija koje se bave ljudskim pravima


12,00
Javna tribina na temu “ Pravo na slobodu u 21. vijeku”, učesnici:  dr.sc. Dženeta Omerdić i mr.sc. Admir Čavalić.

PETAK, 09.12.2016. godine
Korzo, Trg kod Ismeta i Meše

11,00-13,00
Javna manifestacija uz učešće učenika osnovnih i srednjih škola te mladih umjetnika i muzičara. Osnovci su učestvovali na javnom konkursu za literarne i likovne radove kroz koje su dali svoje viđenje ljudskih prava, te će samim time najbolji radovi biti nagrađeni na samoj manifestaciji. Tradicionalno će učestvovati i literarne sekcije iz tuzlanskih osnovnih i srednjih škola, muzičarii i omladinske organizacije iz Tuzle.

Partneri i prijatelji ovogodišnje manifestacije su: UNCRO d.o.o. Tuzla, MENPROM d.o.o. Tuzla, JU "Dom mladih" Tuzla, Američki kutak Tuzla, Kameleon Youth Club, Udruženje građana "Multi", European Students for Liberty Bosnia and Herzegovina, Tuzlanski otvoreni centar i Udruženje "Malo srce". Medijski partner programa je Radio Kameleon.